Pitutur yang Baik

Wong Nrimo, Uripe Dowo
Wong Sabar, Rejekine Jembar *
Wong Ngalah, Uripe bakal Berkah

Sopo sing Jujur, uripe Makmur
Sopo sing Suloyo, uripe Sengsoro
Sopo sing Sombong, amale bakal Kobong
Sopo sing Telaten, bakal Panen

Ojo podo Nggresulo, mundak gelis Tuwo
Sing wis Lungo, Lalekno
Sing durung Teko, Entenono
Sing wis Ono, Syukurono Iki pituture wong tuwo, ojo nganti lali, eling-elingono lan lakonono..

Sehat kuwi yen:
🔸Awake waras,
🔹Nduwe beras,
🔸Utange lunas,
🔹Mangan enak..
🔸Turu kepenak..
🔹Ngibadah jenak..
🔸Tonggo semanak..
🔹Keluarga cedhak..
🔸Bondo cemepak..
🔹Suwargo mbukak..
🔸Sedulur grapyak..
🔹Ono panganan ora Cluthak..
🔸Ketemu konco grapyak
🔹Ora seneng nggetak-nggetak
🔸Gaweane ora mung macak
🔹Opo maneh mung mencak-mencak
🔸Karo konco yo semanak
🔹Omongane ora tau sengak
🔸Di rungokke yo kepenak .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *